«ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΟΥΤΕ  ΚΑΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΑΣ  »

(ΣΑΙΞΠΗΡ, ΑΜΛΕΤ)

Από τότε που καταστράφηκαν  οι  αρχαίες  Βιβλιοθήκες  και οι τελευταίοι  φιλόσοφοι εξολοθρεύτηκαν  ,η ανθρωπότητα περιφέρεται  στο σκοτάδι και ο Προμηθέας εξακολουθεί να αιμορραγεί καρφωμένος στον Καύκασο.

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι για εκατονταετίες , αν όχι για χιλιετίες, μας μπούκωσαν  με ψέμματα και βάναυσα διαστρεβλωμένες   μισές αλήθειες. ‘Οτι κάθε λογής πολιτικά και θρησκευτικά συστήματα επινοήθηκαν για να κρατάνε  τον κόσμο  στα γόνατα.

‘Οτι έχουμε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου από το συμβατικό εκπαιδευτικό και επιστημονικό  σύστημα  που πιθανώς δεν μπορούμε  ,ή ακόμα χειρότερα, φοβόμαστε ν’ αναγνωρίσουμε  πια την αλήθεια  ακόμα και αν αυτή  έρθει και πέσει πάνω στα κεφάλια μας .

‘Ετσι , αρκετοί  πλέον αποφασίζουν  να ψάξουν . Να εξερευνήσουν από το  μηδέν . Ενα  σημαντικό τμήμα της ανθρωπότητας αγωνίζεται να φτάσει τον «κρίσιμο αριθμό»  . Μοιάζει  με   μια ομάδα εφήβων που εξερευνούν ένα σκοτεινό σπίτι .Θαρραλέοι μεν   αλλά  και  έτοιμοι ν’ αρχίσουν  να φωνάζουν και να τρέχουν με το παραμικρό τρίξιμο και τις περίεργες σκιές που δείχνουν τεράστιες στο φως του φακού  .   Θα καταφέρουν να βρουν το παράθυρο ,να το ανοίξουν και να μπει   φως για να δούμε επιτέλους τι είναι αληθινό και τι όχι   πριν καταρρεύσει το πάτωμα ; Ελπίζουμε πως ναι.

Τι γνωρίζουμε ;  Απολύτως τίποτα . Εν οίδα ότι ουδέν οίδα ,η  μοναδική απόλυτη αλήθεια ,όπως την διατύπωσε ο Σωκράτης. Ξεκινάς από ‘ κει μήπως και φτάσεις ποτέ στο Γνώθι σ’αυτόν .Την γνώση του εαυτού σου και του κόσμου γύρω σου . Της αλήθειας που πρέπει ,επιτέλους, ν’ ανακαλύψεις μόνος σου και όχι να στη δώσουν έτοιμη . Το ταξίδι αξίζει τον κόπο και είναι καλύτερο όταν υπάρχει παρέα.

Καλή εξερεύνηση.

Advertisements