‘Η, πώς να πετάξεις το μωρό μαζί με το βρώμικο νερό της μπανιέρας.

Πώς θα αισθανόταν κάποιος αν του έδιναν ένα  κόσμημα μέσα σε χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας; Θα το πέταγε μακρυά το γρηγορότερο πριν καν προλάβει να δει τι έχει μέσα.

Η ροή των πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι συνεχής και τεράστια. Κάποιες πληροφορίες είναι σίγουρα μη επιθυμητές σε κάποιους κύκλους ,δεν μπορούν όμως να εμποδίσουν την διαρροή τους,ούτε να κλείσουν το ίντερνετ. Ενδεχόμενη διάψευση ,έντονη αντίδραση ή καταδίκη θα είχε σίγουρα το αντίθετο αποτέλεσμα και η είδηση θα γινόταν αμέσως πιστευτή και γνωστή σε όλο τον διαδικτυακό πλανήτη.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια άλλη μέθοδος καλύτερη. Προσθέτουμε πληροφορίες κατά εκατοντάδες . Από τις κάπως λογικές  ή αληθινές μεν αλλά ανώδυνες ως τις πιο τρελές και κίβδηλες  έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να βγάλει άκρη,όσο διαβασμένος και  ψαγμένος κι αν είναι. Ιστοσελίδες επί ιστοσελίδων που αποκαλύπτουν τα πιο απίθανα πράγματα. Κάποιες,στο εξωτερικό κυρίως, φαίνονται  να απασχολούν άτομα  σε καθημερινή βάση και ν’ανεβάζουν δεκάδες αναρτήσεις την ημέρα ,πράγμα αδύνατον για τον μέσο ερασιτέχνη μπλόγκερ.Μερικές αναρτήσεις είναι καθαρά και ηθελημένα  γεμάτες από  χοντράδες,εμφανώς πειραγμένα βίντεο ή φωτογραφίες.Μια «φωτοσοπιά», ας πούμε,εύκολο να διαπιστωθεί.  Ποσοτικά τεράστιο υλικό που δεν μπορεί ο μέσος άνθρωπος να διασταυρώσει και να ελέγξει με αποτέλεσμα να τα παρατάει ανήμπορος ή να τ’απορρίπτει εύκολα. Αλήθειες ανακατεμένες με τα πιο τερατώδη ψέματα. Αυτή η τακτική λέγεται «καπνός και καθρέφτες». Σ’ένα δρόμο γεμάτο καπνούς και καθρέφτες δεν μπορεί να προχωρήσει κανείς.  Δίπλα σε ένα σωστό ιστολόγιο εμφανίζονται  άλλα  «ιμιτασιόν». Κάποια στιγμη αυτά τα υπηρεσιακά καπνο-ιστολόγια γίνονται  αρκετά γνωστά.  Στον χαοτικό  και συγκρουσιακό κόσμο που ζούμε συμβαίνει συχνά  μια ανεπιθύμητη πληροφορία να κινδυνεύει να γίνει υπέρ το δέον γνωστή παρά τις επιθυμίες κάποιων. Τότε απλά την δημοσιεύουν σε κάποιο από τα ιστολόγια αυτά. Eίναι αρκετό για να «καεί». Το ίδιο ισχύει και για άρθρα ,βιβλία και ιδέες επαγγελματιών «αποδομητών».

Αληθεια,πώς να τα βγάλει κανείς πέρα όταν η πραγματικότητα όχι μόνο ξεπερνά την πιο τολμηρή φαντασία αλλά έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα μας έχουν διδάξει; Μια σίγουρη μέθοδος είναι η προσοχή και η μελέτη. Do your homework που λενε και οι φίλοι μας.  Ολα εκεί έξω είναι ,αρκεί να μπορείς να τ’ αναγνωρίσεις  γι’ αυτό μας φοράνε παρωπίδες σαν τα άλογα από την στιγμή που γεννιόμαστε. Αν σε ενδιαφέρει  λοιπόν ένα θέμα υπάρχουν κάποιες συνταγές : 1) Ψάξτο ,βρες τι πληροφορίες υπάρχουν γι αυτό.Δεν χρειάζονται ώρες στις βιβλιοθήκες , λίγο  προσεκτικό γκουκλάρισμα αρκεί τις πιο πολλές φορές 2)Μην καταπίνεις τίποτα αμάσητο , συνήθισε να αμφισβητείς  και να ελέγχεις τα πάντα  για την αξιοπιστία τους  3) Εδώ πάμε στα «μαγικά». Αν πράγματι επιθυμείς την γνώση ,θα έρθει αυτή να σε βρει ,είναι θέμα χρόνου. ‘Οχι,το σύμπαν δεν συνωμοτεί για να σε βοηθήσει,έχει πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει, απλά  εσύ μαγνητίζεις γνώσεις και καταστάσεις ανάλογα με τον τρόπο που σκέπτεσαι αλλά κυρίως  τον τρόπο που αισθάνεσαι και «είσαι». Αυτό είναι ένα άλλο θέμα που δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε αυτό το άρθρο. Πρέπει ωστόσο να γνωρίζεις ότι η διαδικασία αυτή προϋποθέτει ένα στάδιο νοητικής και ψυχικής ηρεμίας. Και την επίγνωση ότι είσαι ενεργειακό ον και όχι ένα κρέας που προορίζεται να σαπίσει. Η βασική λοιπόν γνώση είναι το «Γνώθι σαυτόν». Δεν είναι τυχαίο ότι  εκεί γινόταν ανέκαθεν και  εξακολουθεί να γίνεται η μεγαλύτερη και σφοδρότερη προπαγανδιστική επίθεση στον ‘Ανθρωπο.

Παρά την όποια προσπάθεια  μπορεί ωστόσο  να τα βρίσκεις δύσκολα ,όπως κι εγώ φυσικά.  Είμαστε μια μαϊμού που εξελίχτηκε;  οι δούλοι του Θεού ; τα ρομπότ των ανουνάκι ; Υπάρχουν εξωγήινοι,εσωγήινοι ή είναι δαίμονες ;  Τι είναι οι ερπετοειδείς και οι γκρίζοι ;  Ποιά είναι η πραγματική ιστορία του πλανήτη ; Υπάρχει χρέος ή με δουλεύουν; είναι καλό το ευρώ ή όχι ;Και πολλά άλλα.

‘Εχω μια μέθοδο που λέγεται κουτί με ιδεολογικά εργαλεία. ΄Οπως ένας τεχνίτης έχει το κουτί με τα εργαλεία του έτσι κι εγώ πρώτα προσπαθώ να διαλέξω τα καλύτερα δυνατά  διανοητικά εργαλεία και μετά τα έχω διαθέσιμα για να δω ποιά πόρτα μου ξεκλειδώνουν ή ποιό πρόβλημα μου λύνουν. Ζούμε σε εποχή αποκάλυψης,οι πληροφορίες και οι αποκαλύψεις  πρωτόγνωρων καταστάσεων  έρχονται και θα έρχονται βροχή. Η βροχή είναι ζωτική  όταν την χρησιμοποιείς σωστά και όχι όταν απλά γίνεσαι μούσκεμα και παθαίνεις πνευμονία.  Ποτέ η ανθρωπότητα τουλάχιστον στην γνωστή ιστορία των τελευταίων χιλιάδων χρόνων και ειδικά μετά την καταστροφή των ανεκτίμητων βιβλιοθηκών του αρχαίου κόσμου, δεν είχε βρεθεί μπροστά σε τέτοιο διαθέσιμο σε πολλούς και ανατρεπτικό όγκο πληροφοριών. Μην ξεχνάμε,τέλος, αυτό που είχε πει ο Πλούταρχος. Η ίδια η Γη είναι ένας Ναός Μύησης,η γνώση είναι  συνεπώς εδώ και διαθέσιμη σε αυτούς που την επιθυμούν. Αλλά και σε αυτούς που θα έκαναν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν την διάδοσή της.

Advertisements