Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA έχει εντοπίσει ένα αντικείμενο που βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του   δαχτυλιδιού  Α του Κρόνου, που έχει συγχίσει τους επιστήμονες . Το όνομά του ; Πέγκυ .

peggy_

 

Αυτό το παράξενο «κάτι» που είχε εντοπιστεί  τυχαία στις 15 Απριλίου, όταν  οι κάμερες του Cassini  στόχευαν  ένα μικροσκοπικό φεγγάρι που ονομάζεται Προμηθέας που περιστρέφεται γύρω από ένα άλλο ,πιο εσωτερικό,  από τα δαχτυλίδια του Κρόνου. Ένα μέλος της ομάδας απεικόνισης της αποστολής , ο αστρονόμος Καρλ Μάρεϊ του Queen Mary University of London , παρατήρησε μια περίεργη συστροφή στην άκρη του δακτυλίου Α που εξείχε.« Εγώ  προσωπικά δεν είχα δει κάτι τέτοιο στον δακτύλιο Α », είπε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του το 2013  στο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης .

Επειδή  το αντικείμενο προέκυψε από την ανάλυση των εικόνων στις 19 Απριλίου , την ίδια ημέρα με  τα 80ά γενέθλια  της πεθεράς του,  ο Murray  έδωσε στο   μυστήριο αντικείμενο το όνομά της . Η  Peggy ( το αντικείμενο ) φαίνεται να είναι περίπου 1 χιλιόμετρο σε διάμετρο , πάρα πολύ μικρό για να είναι ένα δορυφόρος  ή ακόμα  μικρό φεγγάρι  τα οποία είναι γενικά τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερα .  Οι κάμερες του Cassini μπορούν να δουν κάτω σε βάθος μέχρι περίπου 10 χλμ, έτσι  η Πέγκυ είναι γνωστή μόνο από την παρεμβολή που προκαλεί.

» Αυτό που βλέπει το διαστημικό σκάφος   είναι μια διαταραχή στα δαχτυλίδια του Κρόνου «, δήλωσε ο φυσικός Matthew Headman από το Πανεπιστήμιο του Idaho , επίσης μέλος της ομάδας απεικόνισης του Cassini , που όμως  δεν συμμετείχε στο έργο του Murray .

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι  ακριβώς είναι η Πέγκυ. (Το άρθρο δημοσιεύτηκε  αρχικά τον Δεκέμβριο του 2013 και συνεχίζεται με  θεωρητικές υποθέσεις για το τι θα μπορούσε να είναι η Πέγκυ,χωρίς μέχρι σήμερα να ξέρει κανείς)

(Πηγή

http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-12/11/saturn-rings-peggy 

http://www.redicecreations.com/article.php?id=28127  )

Advertisements