Ποιός δεν θυμάται την προσφώνηση της Αννας Ψαρούδα Μπενάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την ορκομωσία του τελευταίου:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.» (βιντεο εδώ   http://www.youtube.com/watch?v=ZWrH28EpfMc)

Την  ασφάλεια,την ευημερία και την ειρήνη που προέκυψαν από την ευρωπαϊκή ενοποίηση την είδαμε και την αισθανθήκαμε καλά.

Μήπως  όμως και η ίδια η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί χάριν της δημοκρατίας; Bεβαίως ναι !  Και με βάση υψηλές οδηγίες ,για το καλό μας πάντα. Tο Εβραϊκό Ευρωπαϊκό Κονγκρέσο ζητεί να παρακολουθούνται εκατομμύρια πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως ύποπτοι «μη ανοχής».

(Και αν διαπιστωθεί η μη ανεκτικότητά τους να οδηγούνται προφανώς στα νέα γκουλάγκ για  «αναμόρφωση». Αυτά είναι τα ευκόλως εννοούμενα της πρότασης )

Στις 14/11/13 το θέμα έγινε μάλιστα  αντικείμενο debate σε γνωστά πανεπιστήμια ,από τους Συλλόγους Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Cambridge, Harvard, Oxford, Princeton και Stanford με θέμα: «Κάποιες φορές, οφείλουμε να περιορίσουμε την ελευθερία έκφρασης και δράσης ώστε να προστατευθεί η Δημοκρατία»  !!!

Διαβάζω στο ιστολόγιο Κόκκινος Ουρανός :

……..»    Σε μια κίνηση που περιγράφεται από μια κορυφαία ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων ως “μαύρη μέρα για την ευρωπαϊκή δημοκρατία”, ο Μοσέ Κάντορ (Moshe Kantor), ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κονγκρέσου (ECJ) και ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι (Aleksander Kwaśniewski, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Izaak Stoltzman), ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δημιουργία εθνικών μονάδων επιτήρησης για την παρακολούθηση πολιτών των 27 κρατών μελών της ΕΕ υπόπτων για “μη-ανοχή”.Σύμφωνα με άρθρο του The New Observer οι δύο ηγέτες του “EJC”, έκαναν την έκκληση για ένα «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ανοχή και τη Συμφιλίωση» (European Council On Tolerance and Reconciliation – ECTR), το οποίο θα υπάγεται στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Πολιτικές Ελευθερίες, Δικαιοσύνη και Εσωτερικές Υποθέσεις – LIBE).Αυτές οι “ειδικές κυβερνητικές μονάδες”, αναφέρει η έκθεση, «θα πρέπει να λειτουργούν κατά προτίμηση εντός του Υπουργείου Δικαιοσύνης».«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να υπάρχει ανοχή προς τους μη-ανεκτικούς», αναφέρει η έκθεση, ειδικά «όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης».

Το ‘Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Αξιοπρέπειας’ (‘European Dignity Watch’ – EDW), μια ομάδα που παρακολουθεί την παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων και εδρεύει στις Βρυξέλλες, έχει προειδοποιήσει ότι η οδηγία αυτή «αποσκοπεί στην επιβολή κυβερνητικού ελέγχου πάνω στην κοινωνική και οικονομική συμπεριφορά των πολιτών με την ευρύτερη δυνατή έννοια»…..

   Δεν θα πρέπει  όμως να κατηγορούμε  τους εμπνευστές παρόμοιων ιδεών. Η ιδέα της Δημοκρατίας δεν συναντάται ούτε στις Στοές, ούτε στο Ταλμούδ . Υπήρξε μόνο, για όσο χρόνο υπήρξε,στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία.  Συνεπώς, η χρήση από τα ευαγή  αυτά ιδρύματα της έννοιας «Δημοκρατία» είναι ψευδεπίγραφη και παραπλανητική και πρέπει όπως αυτοί κόπτονται για τις ιδέες τους ,να ενδιαφερθούμε κι εμείς για την προστασία των δικών μας αυθεντικών ιδεών και να απαγορεύσουμε ,με βάση τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μας ,την χρήση της λέξης «Δημοκρατία» από αυτούς που την χρησιμοποιούν παραπλανητικά  για να προωθήσουν παγκόσμια τον πιό απεχθή φασισμό που μπορεί να μην έχει χρώμα, έχει όμως σαφή αναγνωριστικά σημάδια . Και το πιο δύσμορφο,κακόηχο και  απεχθές  από αυτά είναι βέβαια «το έγκλημα σκέψης». Ειδικά όταν συνδυάζεται με την παράνοια. Την παράνοια του να συνδέεις την δημοκρατία με οίκο «ανοχής».

Advertisements