Και πώς αλλιώς ,αυτό είναι το φιλέτο .

Συχνά αναρωτιέμαι  σε ποιά  ιστορική περίοδο αντιμετωπίσαμε ανάλογη κατάσταση και δεν βρίσκω καμμία. Ονόματα όπως του Εφιάλτη ,του Νενέκου και του Τσολάκογλου δεν έχουν καν ανάλογο στις μέρες μας γιατί αφορούσαν στρατιωτική σύρραξη και κατοχή από ισχυρότατες ,φονικές εχθρικές  δυνάμεις. Ετούτοι εδώ λοιπόν δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία ,είναι μοναδικοί .Κι εμείς μοναδικοί ως προς το ότι ζούμε ένα φαινόμενο που θα μελετούν οι ιστορικοί του μέλλοντος και θα τραβάνε τα μαλλιά τους.

Γλοιώδεις προδότες;Και όμως όχι .Είναι συνεπείς προς τις οδηγίες τους,την ιδεολογία τους και γιατί όχι ,την εθνικότητά τους.Είναι κάτι χειρότερο από προδότες ,είναι παράσιτα γι’αυτό δεν έχουν γίνει ακόμα αντιληπτοί από το σύνολο του ελληνικού λαού.Οπως τα βακτήρια της λέπρας που εισέρχονται σε ένα οργανισμό, μετατρέπουν τα νευρικά κύτταρα σε βλαστοκύτταρα και ξεφεύγουν από το ανοσοποιητικό,όπως ο καρκίνος.

Παραδόθηκε η ΑΟΖ κρυφά στους δανειστές; Μια μελέτη-κόλαφος που προκαλεί θύελλα ερωτημάτων!

Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκαν στη κυβέρνηση, ότι έχουν στείλει έγγραφο στον ΟΗΕ από τον περασμένο Μάιο, στο οποίο σύμφωνα με το skai.gr η Αθήνα έχει κάνει αναθεώρηση των απόψεών της για την ΑΟΖ. Τι είδους αναθεώρηση; Kανένας δεν ξέρει γιατί κανείς δεν έχει στα χέρια του το έγγραφο που εστάλη.

Γράφει ο Γ.Ζ. 
Καθ. Παν/μίου

Σύμφωνα με άλλο σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, η Αθήνα “κινούμενη προσεκτικά και αθόρυβα” απο τον περασμένο Μάιο, γνωστοποίησε στον ΟΗΕ το εύρος των Ελληνικών θαλασσίων ζωνών σχετικά με υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ (200 ν.μ. απο τα χωρικά ύδατα, τα 6 ν.μ.).

Μα αυτό το περιγράφει πλήρως ο Νόμος της Θάλασσας του ΟΗΕ του 1982, που έχει ψηφιστεί απο την Ελλάδα και έχει επικυρωθεί απο την Ελληνική Βουλή απο το 1995. Δεν χρειαζόταν να ξαναγίνει… 

Προφανώς για να γίνει κάτι τέτοιο, η Αθήνα έχει κάνει αναθεώρηση σε κάποιες “λεπτομέρειες” του Νόμου της Θάλασσας του ΟΗΕ του 1982 και αυτές περιλαμβάνονται στο νόμο 4001/2011 που αναφέρει το σχετικό κείμενο της Καθημερινής, το οποίο θα σας παραθέσουμε στη συνέχεια. Η Ελληνική κυβέρνηση το πιθανότερο μέσα απο το νόμο αυτό έχει κάνει παραχωρήσεις στη Τουρκία ή στους δανειστές.

Τελικά είναι το δεύτερο. Η Ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε την διαχείριση και εκμετάλλευση της ΑΟΖ στην “Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ” (ΕΔΕΥ ΑΕ) και μέσω των μνημονίων (ΤΑΙΠΕΔ) στους δανειστές της χώρας, χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι. Η ΑΟΖ όμως δεν περιλμαβάνει μόνο υδρογονάθρακες αλλά και ορυκτά, αλιεία, νερό, γεωθερμία και πολλά άλλα.

Ενδιαφέρον έχουν τα άρθρα 155 και 156 του νόμου 4001/2011. που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια.

Το Ελληνικό κοινοβούλιο αποδείχτηκε απόν στην όλη διαδικασία. Πρόκειται για σκάνδαλο. Ενα ακόμη, με θύμα την Εθνική κυριαρχία.
(συνέχεια  του άρθρου στο http://logioshermes.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html)

Advertisements