Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1921 από την παγκόσμια ελίτ ,  περιέλαβε σε έκθεση που δημοσίευσε  αυτό που πιστεύει ότι είναι οι προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν για να δημιουργηθεί παγκόσμια κυβέρνηση το 2013.

Εν ολίγοις, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων ζήτησε τη γνώμη τεσσάρων οπαδών της παγκοσμιοποίησης από όλο τον κόσμο σχετικά με το ποιές θα ήταν οι  μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος που θα μπορούσαν να αποτρέψουν  τον σχηματισμό της  παγκόσμιας κυβέρνησης το 2013. Αυτοί είναι οι:

Richard Ν. Haass – Πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων  CFR (2012). Λέσχη Bilderberg (2005)
Yang Jiemian – Τριμερής Επιτροπή  Trilaterial  (2010)
Igor Yurgens – Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ανάπτυξης, Ρωσία (2012)
Michael Fullilove – Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Lowy για τη Διεθνή Πολιτική (2012)

Aυτοί οι οπαδοί της  παγκοσμιοποίησης υποστηρίζουν ότι η  Παγκόσμια Κυβέρνηση δεν θα γίνει δυνατή  αν  οι αμέσως επόμενες «προκλήσεις»  δεν  ξεπεραστούν μέσα  στο 2013.

1) Ο κόσμος πρέπει να υιοθετήσει  κοινή ευθύνη για τα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα του μετα-μονοπολικού κόσμου μας. Ως εκ τούτου, για να γίνει πραγματικότητα η παγκόσμια διακυβέρνηση πρέπει  η Κίνα  να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο ως παγκόσμια δύναμη.

2) Για την εφαρμογή της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι οργανώσεις, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι G20.

3) Οι μεγάλες δυνάμεις θα πρέπει να αρχίσουν να  εμπλέκουν  λιγότερο επιφανείς  χώρες, έτσι ώστε και οι δύο ,τόσο οι μείζονες όσο και ελάσσονες παίκτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή να μπορούν να προωθήσουν την αρχή της δικτυωμένης διακυβέρνησης. Ουσιαστικά, το κλειδί για την παγκόσμια κυβέρνηση το 2013 για όλες τις χώρες  είναι να ενταχθούν σε νέες νοοτροπίες και μηχανισμούς λειτουργίας.

4) Σε παγκόσμιο επίπεδο, το εμπόριο πρέπει να είναι πιο οργανωμένο ( εννοεί ελεγχόμενο). Το 2013, οι κυβερνητικές επιχορηγήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν  σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι σε  περιφερειακό ή  διμερές επίπεδο.

5) O κόσμος πρέπει να αρχίσει ν’ αξιοποιεί  τις περιφερειακές προσπάθειες με κοινή δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποθαρρυμένες από το αδιέξοδο της  δομής της παγκόσμιας διακυβέρνησης , πολλές χώρες και περιοχές στρέφονται τώρα προς την περιφερειακή και υπο-περιφερειακή ολοκλήρωση γεγονός που εξηγεί γιατί βλέπουμε  περιφερειακές και υπο-περιφερειακές συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών.

Αν μια τέτοια τάση δεν  αντιστραφεί εγκαίρως, τότε δεν θα υπάρξει καμία παγκόσμια κυβέρνηση στον κόσμο ,στο πραγματικό νόημα της.

6) Το Διαδίκτυο πρέπει να είναι πιο ελεγχόμενο. Πιστεύεται ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αρχίσουν να ελέγχουν  την ελεύθερη ροή των πληροφοριών στο διαδίκτυο για να περιορίσουν την επιθετικότητα στο διαδίκτυο.  (σημ ιστολογίου .Η έκθεση αναφέρει : «θα πρέπει να διατηρηθεί η ελεύθερη ροή των πληροφοριών αλλά ταυτόχρονα να ανακοπεί η «επιθετικότητα » στο διαδίκτυο ,χωρίς όμως να δοθεί η άδεια στις εθνικές κυβερνήσεις να λογοκρίνουν πληροφορίες για πολιτικούς λόγους »  Μεγαλοφυές !!  Οπως λέμε και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.)

7) Η επιδείνωση του πολιτικού τοπίου στη Μέση Ανατολή αμφισβήτησε τις αρχές της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Επίσης, η αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτής της περιοχής απειλούν να υπονομεύσουν την καθιέρωση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Τα σχέδια αυτά που δημοσιεύονται από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για την ίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης έρχονται σε μια εποχή που οι πολιτικοί ηγέτες του κόσμου έχουν αρχίσει να είναι θετικοί  με την ιδέα μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.( σημ. φυσικά ,αφού είναι  δικοί τους εγκάθετοι)

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy, αποκάλυψε την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  να συμβάλει  και η Ρωσία στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κυβέρνησης.Η ώθηση για την Παγκόσμια Κυβέρνηση από θεσμικά όργανα, όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Βατικανό είναι ανησυχητικές ενδείξεις ότι αυτό που ο κόσμος φοβάται για πολλά χρόνια μπορεί να αρχίζει ν’αποδίδει καρπούς το 2013. (Πηγή http://www.theglobalistreport.com/council-on-foreign-relations-world-government-2013/)

Συμπέρασμα. Ενίσχυση  του αρχηγικού ρόλου της Κίνας και του μοντέλου διακυβέρνησής της ,έλεγχος του διαδικτύου , του εμπορίου ,κυρίως των τροφίμων και του νερού, του κλίματος, ενίσχυση του ιστού της αράχνης σε όλο τον πλανήτη και εν ανάγκη ρίχνουμε και κανενα κόκκαλο στην Ρωσία που μας χαλάει την συνταγή. Δεν φτάνουν  όμως μόνο αυτά .Υπάρχει και ο όγδοος παράγοντας .Ο αστάθμητος .Οσο πιο φιλόδοξα  και μεγαλεπήβολα σχέδια έχεις τόσο πιο γρήγορα θα τον βρεις μπροστά σου . Και να δεις που δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης…

Ολο το κείμενο τη έκθεσης στο πρωτότυπο είναι εδώ http://www.cfr.org/global-governance/challenges-global-governance-2013/p29742

 

Advertisements