Τον Ιούλιο του 1988 οι Ρώσοι εκτόξευσαν προς τον Αρη δύο μη επανδρωμένα διαστημικά οχήματα ,τον Φοβο 1 και Φοβο 2  ,με σκοπό να τεθούν σε τροχιά και να εξερευνήσουν τον δορυφόρο του Αρη ,τον Φόβο για τον οποίον λέγονταν πολλά λόγω πυκνοτητας ,ότι ήταν πιθανώς κούφιος άρα μπορεί να λειτουργούσε ως βάση  .Το Φοβος1 χάθηκε στον δρόμο δύο μήνες μετά λόγω λάθους στον χειρισμό ,όπως ειπώθηκε. Το Φόβος 2 χάθηκε κάτω από πολύ μυστήριες συνθήκες πριν όμως χαθεί μπόρεσε να  εκπέμψει μερικές φωτογραφίες και πληροφορίες από τον ίδιο τον Αρη.

Το Φοβος 2 έφθασε με ασφάλεια στον Αρη τον Ιανουάριο του 1989 και μπήκε σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη ,ως πρώτο βήμα προς τη  πραγματοποίηση του στόχου του , να τοποθετηθεί  σε μια τροχιά σχεδόν παράλληλη  με το  φεγγάρι του Άρη ,τον Φόβο  (εξ ου και το όνομα των διαστημοπλοίων ) και να εξερευνήσει τον δορυφόρο  με εξαιρετικά προηγμένο εξοπλισμό που περιλαμβάνει  δύο πακέτα με εργαλεία  που θα τοποθετούσε στην επιφάνεια του Φόβου . (Εχει ειπωθεί σε εκπομπές του εξωτερικού ότι σε αυτά περιλαμβανόταν και κουτί με μικροοργανισμούς )

Το διαστημόπλοιο  μπήκε πράγματι σε  παράλληλη τροχιά με τον  Φόβο  όταν ,στις 28 Μαρτίου , η σοβιετική αποστολή του πύργου  ελέγχου ανέφερε ξαφνικά προβλήματα επικοινωνίας με το διαστημόπλοιο  και όπως ανέφερε το πρακτορείο Tass, το Φοβος 2 απέτυχε να επικοινωνήσει με την Γη όπως είχε προγραμματιστεί μετά από την ολοκλήρωση κάποιων εργασιών γύρω από τον Φόβο .Η επικοινωνία με το διαστημόπλοιο είχε χαθεί . Τι προκάλεσε την απώλεια του Φόβος 2;  Σύμφωνα με τον  Boris Bolitsky , επιστημονικό συνεργάτη του Ράδιο Μόσχα ,το διαστημόπλοιο πριν χαθεί πρόλαβε κι έστειλε πίσω στη Γη μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες .
(Αυτό που έγινε ήταν ότι το Φοβος έδειξε ξαφνικά να γυρίζει γύρω γύρω σαν σβούρα και μετά χάθηκε η επικοινωνία ) .Οι τελευταίες αυτές φωτογραφίες έδειχναν σύμφωνα και με μια αναφορά του New Scientist στις  8-4-1989 , την σκιά ενος αντικειμένου, ελλειψοειδούς με λεπτές άκρες μήκους τουλάχιστον 20-25 χιλιομέτρων που βρισκόταν  είτε στην επιφάνεια του Αρη είτε στην κατώτερη ατμόσφαιρά του, που δεν  έμοιαζε με κανένα γνωστό  γεωλογικό σχηματισμό .Το αντικείμενο αυτό βρισκόταν μεταξύ του Φόβος 2 και του Αρη γιατί κάτω από αυτό φαινόταν η επιφάνεια του πλανήτη.Το αντικείμενο έχει αποτυπωθεί τόσο οπτικά όσο και με την υπέρυθρη κάμερα του διαστημοπλοίου και δεν είναι η σκιά του Φόβος (ούτε του διαστημοπλοίου,ούτε του δορυφόρου) αυτή που αποτυπώνεται.

 

 

  Χρησιμοποιωντας προσεκτικά επιλεγμένο λεξιλόγιο ,ο Dr. Becklake ,πρόεδρος της σοβιετικής υπηρεσίας που αντιστοιχεί με την ΝΑΣΑ είπε στο Aviation Week and Space Technology’, ότι μια εικόνα φαίνεται να περιλαμβάνει ένα αντικείμενο με περίεργο σχήμα μεταξύ του διαστημοπλοίου και του Αρη .

 Η απόρρητη φωτογραφία  τελικά δόθηκε στην δημοσιότητα στον δυτικό τύπο από την συνταγματάρχη Dr. Marina Popovich ,μια ρωσίδα αστροναύτη και πιλότο με ενδιαφέρον για τα UFO. 

https://exerevnitis.files.wordpress.com/2013/01/1mariapopevich.jpg?w=300

Σε μια διάσκεψη για τα UFO to 1991 ,η  Popovich έδωσε σε μερικούς ερευνητές κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που είχε από τα αρχεία της πρώην Σοβιετικής Ενωσης .Μέρος αυτής της πληροφορίας είναι αυτό που αποκλήθηκε η πρώτη διαρροή πληροφοριών σχετικά με εξωγήινο μητρικό σκάφος στο ηλιακό μας σύστημα. Σημειωτέον ότι η ιστορία αυτή δεν έχει διαψευστεί ποτέ μέχρι σήμερα  . (  Κύρια πηγή http://www.bibliotecapleyades.net/marte/marte_phobos05.htm). 

Advertisements