https://exerevnitis.files.wordpress.com/2012/02/gamlet2.jpg?w=221

Παραφράζοντας τον Αμλετ ,  κάτι πολύ  σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ευρωπαϊκής Ενωσης .

Είναι παραπάνω από σαφές σε όποιον διαθέτει στοιχειώδη λογική  και ενημέρωση, ότι αφενός μεν η ΕΕ ενδιαφέρεται για την ενίσχυση του λεγόμενο «Firewall»  ,δηλαδή όλων εκείνων των μέτρων που θα απομονώσουν οικονομικά την Ελλάδα και θα αποτρέψουν την διάδοση της κρίσης και αφετέρου ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει τα χρέη της και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των πακέτων «διάσωσης».

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στην περίπτωση που μας δώσουν τελικά τα 130 δις του τελευταίου πακέτου διασωσης ,είναι βέβαιο ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ,ακριβώς διότι  οι υποχρεώσεις της είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να μην μπορέσει να ανταποκριθεί  με σκοπό  να χρειαστεί και νέο -τρίτο κατά σειρά – σχέδιο το οποίο οι Ευρωπαίοι θα αρνηθούν ώστε η χώρα να περιέλθει σε κατάσταση χρεοκοπίας και να ορμήξουν να αρπάξουν την λεία .’Οπου λεία είναι  οι εμπράγματες εξασφαλίσεις ,δηλαδή η υποθήκευση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων ,σύμφωνα με τα όσα έχουν υπογράψει οι εγχώριοι Κουίσλιγκς*.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα δεδομένα και τα συμπεράσματα δεν αλλάζουν  είτε  κάποιος επιλέξει ερμηνείες «συνωμοσιολογικές » ότι δηλαδή είναι όλα προσχεδιασμένα για την διάλυση της Ελλάδας είτε αυστηρά πραγματιστικές ,είτε οποιεσδήποτε άλλες θεωρίες . Τα δεδομένα ,με οποιαδήποτε θεώρηση, οδηγούν με μαθηματική βεβαιότητα στην εξαγωγή των παραπάνω συμπερασμάτων.

Επειδή όμως  υπάρχει κάτι πολύ  σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ,τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά . Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Guardian (http://www.guardian.co.uk/business/2012/feb/22/germany-at-odds-dutch-imf-boss)  η Γερμανία διαφώνησε με το ΔΝΤ  και με την Ολλανδία  και αρνείται να ενισχύσει το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό  Στήριξης.

Οπως αναφέρει το πιο πάνω δημοσίευμα  :  » Η Γερμανία απείλησε αυτήν την βδομάδα  να υπονομεύσει  την συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας  ύψους 130 δισ  , αρνούμενη να ενισχύσει τις υπηρεσίες που αποσκοπούν   στην πρόληψη  διάδοσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης (firewall) .
Kαθώς οι αγορές κάνουν βουτιά στην  Ευρώπη εν μέσω φόβων ότι η Ελλάδα δεν θα  είναι  ποτέ  σε θέση   να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις , ο επικεφαλής εκπρόσωπος  της Αγκελα Μέρκελ  δήλωσε ότι το Βερολίνο δεν βλέπει  «καμία ανάγκη» να ενισχύσει με  €500δις το προγραμματισμένο μηχανισμό  ευρωπαϊκής σταθερότητας  (ESM), που θα καθιερωθεί από την 1η Ιουλίου. Τονίζει ότι κάθε άλλο παρά δημοφιλής είναι  η  συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας  εντός  του συνασπισμού της Μέρκελ . Αρκετοί βουλευτές  από τους  συντηρητικούς της Μέρκελ  και  ο νέος συνεργάτης ,το κόμμα  των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ανέφεραν  ότι θα αντιταχθούν στο πακέτο διάσωσης , πράγμα που σημαίνει ότι  θα ήταν απίθανο να κερδίσει η Μέρκελ την έγκριση της συμφωνίας   την επόμενη εβδομάδα στην Κοινοβουλευτική ψηφοφορία , χωρίς την ταπείνωση να βασιστεί στους αντιπάλους της ,τους  σοσιαλιστές  και πράσινους.»

Τυχόν μη έγκριση της υποτιθέμενης διάσωσης κάθε άλλο παρά δυσμενής είναι για την Ελλάδα διότι είναι μια ευκαιρία να αποδεσμευθεί από την ασφυκτική μέγγενη των δανείων και της συνακόλουθης εκποίησης και διάλυσης της χώρας κηρύσσοντας επιτέλους στάση πληρωμών  και αρχίζοντας από την αρχή ,με ελληνική κυβέρνηση  που θα φροντίσει για την τιμωρία των υπεθύνων ,την ανοικοδόμηση της χώρας με νέο εθνικό νόμισμα ,σύμφωνα με το  επιτυχημένο  παράδειγμα της Ισλανδίας . Η εξέλιξη αυτή μπορεί να είναι και επωφελής για την δημιουργία μιας  Ευρώπης των λαών και όχι των τοκογλύφων τραπεζιτών.

Ο αναγνώστης μπορεί επίση να συμβουλευτεί ανάλογο αρθρο  με τις  σωστές απόψεις Γ.Βαρουφάκη ,όπου επισημαίνεται ότι η έξοδος Ελλάδας και Πορτογαλίας από το ευρώ έχει ήδη δρομολογηθεί το αργότερο μετά τις γαλλικές εκλογές (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=12739)   Η ερώτηση που προκύπτει όμως είναι ,οι δικοί μας πολιτικοί γιατί βιάζονται να τα υποθηκεύσουν και να τα ξεπουλήσουν όλα;

* Κουίσλιγκ. Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας που στον Β’Παγκ.Πολεμο άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της Νορβηγίας στους γερμανούς κατακτητές χωρίς αντίσταση . Οχι μόνο συνώνυμο ,αλλά ακόμα χειρότερο του Τσολάκογλου.

Advertisements