Κλειστό για 24 ώρες. Eνα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα sites , η Wikipedia , θα παραμείνει κλειστή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την νομοθεσία που ετοιμάζει το Αμερικανικό Κογκρέσο με την οποία  η αμερικανική κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να ζητάει από οποιονδήποτε πάροχο οπουδήποτε στον κόσμο να κλείνει άμεσα όποια σελίδα μπορεί κατά την άποψή τους να σχετίζεται με πειρατεία. Ουσιαστικά πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου Ιντερνετ .

Η νομοθετική πρωτοβουλία SOPA (Stop Online Piracy Act) στις ΗΠΑ απειλεί την ύπαρξη της Βικιπαίδειας. Με την αιτιολογία ότι θέλει να προστατεύσει τα πνευματικά δικαιώματα, έχουν προβλεφθεί μέτρα που οδηγούν σε πραγματική λογοκρισία.

Η Βικιπαίδεια γράφει :  Φανταστείτε έναν κόσμο Χωρίς Δωρεάν Γνώση
Για περισσότερο από μία δεκαετία, έχουμε δαπανήσει εκατομμύρια ώρες  χτίζοντας την μεγαλύτερη  εγκυκλοπαίδεια στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτή τη στιγμή, το αμερικανικό Κογκρέσο εξετάζει νομοθεσία που θα μπορούσε να βλάψει θανάσιμα το ελεύθερο και ανοιχτό Internet. Για 24 ώρες, για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση, η  Wikipedia θα παραμείνει κλειστή . Μάθετε περισσότερα.
Κάντε την φωνή σας να ακουστεί.

 

 

 

Advertisements