Βασική αρχή του  υπάρχοντος συστήματος είναι η χειραγώγηση μέσω του φόβου σε συνδυασμό με την εξαπάτηση .Το σπήλαιο του Πλάτωνα ,επεισόδιο 2012. Μόνο που αντί για σκιές ανθρώπων και λοιπών αντικειμένων οι δύστυχοι δέσμιοι του σπηλαίου βλέπουν  τις καρικατούρες του λούνα πάρκ  στο τούνελ του τρόμου.

Το τελευταίο επίτευγμα των ηθοποιών του κατά τ’ άλλα  κακόγουστου  έργου είναι η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ της παραμονής μας στην ευρωζώνη και της χρεοκοπίας και της συνακόλουθης επιστροφής στην δραχμή που ,κατ’αυτούς, θα μας μετατρέψει σε Ιράκ , θα μας πάει στο 1950 ,θα πεινάσουμε ,θα γυρίσουμε στα κάρα  και ούτω καθ’εξής. Από αυτήν την φοβερή προοπτική οι  σωτήρες μας θα κάνουν τα πάντα για να μας σώσουν έστω και αν στο τέλος συμβεί αυτό που λένε στην ιατρική η εγχείρηση πέτυχε ,ο ασθενής απέθανε.

Εστω λοιπόν ,να δεχθούμε ότι θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη για να μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι ,η ορθότερα ,στο κεφάλι  των Μερκοζί και των εγχώριων συνεργατών τους.  Πώς όμως θα γίνει αυτό το θαύμα ;  Ας δούμε τους αριθμούς .

» Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ισως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι… 175%! Ιδιο δηλαδή με της Ελλάδας.

Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας. (Σημ. ιστολογίου .Εκτός ευρωζώνης ,η Αγγλία με  πάνω από 4οο%  του ΑΕΠ )

Εξι χώρες της ευρωζώνης τουλάχιστον με επικεφαλής την Ολλανδία και το Βέλγιο, έχουν συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας! Δέκα ολόκληρα χρόνια η Ιαπωνία έχει δημόσιο χρέος τρομερά μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και παράλληλα την ίδια δεκαετία έχει ελλείμματα κατά μέσο όρο πολύ χειρότερα από τα ελληνικά!

Ο κατά κεφαλήν εξωτερικός δανεισμός της Ιρλανδίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος (!) από της Ελλάδας. Το γεγονός ότι για καμιά από αυτές τις χώρες δεν λένε ότι χρεοκοπεί (πολύ σωστά, άλλωστε), ενώ το λένε για την Ελλάδα (εντελώς αβάσιμα), αποδεικνύει ότι η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικών και κερδοσκοπικών επιθέσεων.» (Από άρθρο του Γ.Δελαστικ στο Εθνος με βάση τα στοιχεία του 2010)

Η Ελλάδα, ωστόσο ,θα πρέπει να εξοφλήσει χρέος 149,5 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Yπουργείου Οικονομικών.(http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7187)

‘Οσο για τον προϋπολογισμό του 2012 ,εκεί είναι που λέμε και διηγώντας τα να κλαις.  Εχουν βάλει μέσα και 32 δισ ζημιές του τραπεζοπιστωτικού συστήματος ,τις οποίες καλείται να πληρώσει το δημόσιο δηλαδή   εμείς που θα μας κυνηγάει αύριο ο φοροεισπράκτορας επειδή δεν καταφέραμε να πληρώσουμε το δάνειο ,την εφορία ,τα χαράτσια ,τις τρύπες του ασφαλιστικού και τις ζημιές των τραπεζών.

Παρ’ όλα όμως  τα μαγειρέματα και την δημιουργική λογιστική που γνωρίζουν καλά, δεν μπορούν να κρύψουν ότι για το 2011  το δημόσιο χρέος ανέρχεται σε 147% του ΑΕΠ  , το δε συνολικό χρέος (γύρω στα 750 δισ) παρά τις πληρωμές δεν θα μειώνεται ,θα αυξάνεται . Θα αυξάνεται διότι με επιτόκια της τάξεως του  5,6,7 %  και με μηδενική παραγωγή το χρέος μεταβάλλεται πλέον σε αυτοτροφοδοτούμενο. Και ποτέ να μην ξαναδανειστείς το χρέος θα ανεβαίνει λόγω του ύψους του οφειλομένου ποσού. Ηδη ,οι τόκοι αποτελούν το 70% του οφειλομένου ποσού . Μιλάμε για την χαρά του τοκογλύφου.

Και επειδή οι αριθμοί μπορεί να κουράζουν ,άσε που ο καθένας καταλαβαίνει την κατάσταση χωρίς να χρειάζεται οικονομικούς πίνακες ,προκύπτει το εξής ερώτημα . Αν πουλήσουμε όλη την περιουσία μας την δημόσια και την ιδιωτική και πουληθούμε και εμείς ως δούλοι ,ας πούμε ότι θα βρεθεί κάποιος να μας αγοράσει έτσι όπως μας κατάντησαν ,θα εξοφληθεί το χρέος της χώρας ;;

Η απάντηση είναι φυσικά ΟΧΙ.

Από τι λοιπόν προσπαθούν να μας σώσουν;;  Και τι έπαθαν οι ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη την Γερμανία ,που έχει δηλώσει στάση πληρωμών καμιά δεκαριά φορές , η Ισπανία άλλες τόσες ,αλλά και εμείς που έχουμε πτωχεύσει επτά φορές ; Τι άραγε πάθαμε με δικό μας νόμισμα επί χιλιάδες χρόνια αλλά και μετά τονΑ’ και τον  Β Παγκ.Πολεμο ,με την δραχμή δεν πήραμε απάνω μας;   Eννοώ φυσικά το δικό μας νόμισμα ,την ισοτιμία του οποίου καθορίζουμε εμείς και όχι οι Μερκοζί και με εθνικοποιημένη Κεντρική Τράπεζα ,όπου την νομισματική πολιτική θα την καθορίζει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι οι άγνωστοι μέτοχοι μιας Ανώνυμης Εταιρείας που παριστάνει την Τράπεζα της Ελλάδας.

Και γιατί θα πάει  η ισοτιμία του ευρώ στις 1.500   δραχμές την στιγμή που το ευρώ από την εισαγωγή του στην χώρα μας έχει υποτιμηθεί 170 φορές  τουλάχιστον ; Ας συγκρίνει κανείς τι αγόραζε με 50 ευρώ πριν 10 χρόνια και τι τώρα. Ποιος ο λόγος για ανεξέλεγκτο πληθωρισμό  όταν δεν τυπώνεις πάνω από όσα παράγεις ;

Αλλά θα έρθουν ,λέει , αυτοί που έχουν τα ευρώ έξω και θα τα πάρουν όλα τσάμπα. Ποιός όμως θα αναγκαστεί να πουλάει  όσο- όσο τοτε όπως κάνει σήμερα; Ποιός θα χάσει την περιουσία του είτε από τις Τράπεζες είτε από την Eφορία ,όπως γίνεται σήμερα; Kανείς.

‘Εγινε κάτι από αυτά  τα τρομερά στην Ισλανδία  που πέταξε έξω τους επίορκους πολιτικούς,  αρνήθηκε την πληρωμή του χρέους και σώθηκε ;  Οχι.

Aυτή η συζήτηση όμως μπορεί να επεκτείνεται εσαεί όπως μας έχουν μπλέξει στο δήθεν δίλημμα ευρώ ή δραχμή και μας έχουν γεμίσει το κεφάλι με ένα σωρό νούμερα ,ισοτιμίες ,προβλέψεις ,καταστροφολογίες  CDs,Swap, PSI ,ομόλογα,κουρέματα  και ό,τι διεστραμμένο όρο χωράει ο νους του ανθρώπου για να χάσουμε τον μπούσουλα και να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε δυό γαϊδάρων άχυρα ώστε να σωθούν «αυτοί» με γεμάτες τις τσέπες από τις μίζες του αισχρότερου ξεπουλήματος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας.

Εδώ μάλιστα υπάρχουν πολλοί γάιδαροι με προεξέχοντες τους ΄’εταίρους μας » οι οποίοι έχουν διπλάσια και τριπλάσια χρέη από τα δικά μας και ουδείς σκέφτεται να ξεπουλήσει την χώρα του για να αποφύγει την …»χρεοκοπία». Αυτό συμβαίνει γιατί η έννοια του χρέους συνοδεύει και είναι απολύτως σύμφυτη με το κατασκεύασμα που λέγεται ΕΕ .  Τα χρήματα που  τύπωναν παλιά τα κράτη τώρα που είναι στην ευρωζώνη τα δανείζονται από τις ιδιωτικές Τράπεζες οι οποίες τα παίρνουν με την σειρά τους  από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΚΤ δεν δανείζει απευθείας τα κράτη . Το τοκοφόρο αυτό σύστημα λειτουργεί όσο τα επιτόκια είναι χαμηλά αλλά δεν λειτουργεί τώρα που πήραν την ανηφόρα.

Ας έλεγε ο Αριστοτέλης χιλιάδες χρόνια πριν ,από τότε  μας είχε προειδοποιήσει : «ο δε τόκος γίνεται νόμισμα νομίσματος, ώστε και παρά φύσιν χρηματισμός έστι» (Πολιτικά Ι., κεφ δ’) για να συμπληρώσει αλλού «ότι το νόμισμα ου τίκτει νόμισμα». (http://vostiniotismos.blogspot.com/2011/12/blog-post.html#more)  .Πολλά κακά θα μας βρουν αν  το νόμισμα χάσει τον ουσιαστικό ανταλλακτικό του ρόλο και γίνει εμπόρευμα, είχε πει.

Ας μην γελιόμαστε. Η Ελλάδα γι’αυτούς δε είναι τίποτα άλλο παρά μια μικρομεσαίου επιπέδου εταιρεία στην οποία  κατάφεραν κι έβαλαν χέρι και ετοιμάζονται τώρα να την  ξεκοκαλίσουν μέχρι  την τελευταία πέτρα . Το σχέδιο εξελίχθηκε σε βάθος δεκαετιών ,τώρα απλώς κορυφώνεται, γι’αυτό είναι τόσο κραυγαλέα  ορατό.  Η πρώτη επέλαση κατά του βιομηχανικού ,βιοτεχνικού, ξενοδοχειακού ,εμπορικού ιστού της χώρας έγινε με τα πανωτόκια ,το 1989-1990 (Μ.Εβερτ) . Μετά ακολούθησε η απάτη του χρηματιστηρίου (Σημίτης,Παπαντωνίου) , η είσοδος στην ευρωζώνη με πλαστά στοιχεία και   με ήδη ανύπαρκτο και εξουθενωμένο  οικονομικό δυναμικό (Σημίτης-Παπαδήμος)  ,η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων όπου έγινε το μεγάλο πάρτυ σε μια χώρα που είχε μόλις αλλάξει νόμισμα και δεν είχε ορθοποδήσει καλά -καλά  , κλπ κλπ .

Τώρα οι οικονομικοί δολοφόνοι -σφετεριστές της εξουσίας ήρθαν ν ‘αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε και να μαζέψουν τα κέρδη από το οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα. Και μέχρι να παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος ναρκώνουν το θύμα με ένα σωρό τρομολογίες και ανάγκες «σωτηρίας» από την καταστροφή. Ωστε να μην σκέφτεται .Κυρίως να μην σκέφτεται τα αυτονόητα .Οτι δεν είναι δυνατόν 100 άτομα να φορέσουν το ίδιο νούμερο παπούτσι και να τρέξουν και  μαραθώνιο,όπως απαιτεί η προκρούστεια λογική της ΕΕ .Να  μην σκέφτεται  ότι το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή σαν να λέμε από την Κική και την Κοκό ποιά να διαλέξω ,αλλά το αν θα έχεις ανεξάρτητη/εθνικά κυρίαρχη  χώρα ή όχι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να μην βλέπει  αυτό που γίνεται μπροστά στα μάτια του . Να τον έχουν φουντάρει με  μια πέτρα στον λαιμό  και ενώ  πνίγεται  να σκέφτεται μη τυχόν και βρέξει τα ρούχα του.

Είμαστε σε πόλεμο .Εναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο που έχει ήδη θύματα 1750 περίπου ανθρώπους  που εξαναγκάστηκαν σε αυτοκτονία , αριθμός αυξανόμενος κατά  δύο ακόμα θύματα ημερησίως ,με 20.000  άστεγους και το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού σε απόγνωση. Με  την εξαίρεση μιας  διαπλεκόμενης ελίτ  που ξακολουθεί να περνάει πολύ καλά. Και μια κυβέρνηση σφετεριστών που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα όσο-όσο . Γιατί τι είναι μια κυβέρνηση που παίρνει τέτοιου είδους αποφάσεις ενώ δεν την έχει ψηφίσει κανείς στηριζόμενη από δύο ακόμα κόμματα που δεν περιέλαβαν στο πρόγραμμά τους τέτοιου είδους ενέργειες ,ούτε έλαβαν εντολή από τους ψηφοφόρους τους γι’αυτήν την Νενέκεια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού » .  Θα πρέπει να βγάλουν την  ταμπέλα από το μαγαζάκι που λέει  «Ελληνική Δημοκρατία»  .  Ούτε ελληνική είναι ούτε δημοκρατία . Καμιά δημοκρατία δεν επιβάλλει χαράτσια στους πολίτες της, ούτε τους κόβει το ρεύμα  επειδή δεν  μπορούν να  τα πληρώσουν.  Καμιά δημοκρατία δεν ξεπουλάει την εθνική της κυριαρχία για να πληρωθούν οι ιδιώτες «δανειστές» .Αυτά γίνονταν στα αφρικανικά προτεκτοράτα του περασμένου αιώνα .

«Διεθνής Μαφιοκρατία » ως τίτλος  τους ταιριάζει καλύτερα .

Είπαμε ,είμαστε σε πόλεμο . Γιατί αυτό που συμβαίνει ,δεν είναι οικονομικό θέμα ,είναι αυτό  που είπε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Καναδά Μακένζι Κινγκ :

» Άπαξ ένα  έθνος  εκχωρήσει  τον έλεγχο του νομίσματος και της  πίστωσης , δεν έχει σημασία ποιός θεσπίζει τους νόμους του κράτους. Η τοκογλυφία, άπαξ και επικρατήσει, θα συντρίψει οποιοδήποτε έθνος .. Μέχρι να επανέλθει ο έλεγχος  της έκδοσης του  χαρτονομίσματος και της πίστωσης στην κυβέρνηση  και αναγνωριστεί ως η πιο περίοπτη  και ιερή ευθύνη  , όλες οι συζητήσεις για την εθνική κυριαρχία του Κοινοβουλίου και της δημοκρατίας είναι ανώφελες και μάταιες  «

Τώρα που αρχίσαμε να το καταλαβαίνουμε ,ας θυμηθούμε το ρητό των αγγλοσαξόνων . Οταν είσαι στην Ρώμη ,φέρσου σαν Ρωμαίος . ‘Οταν είσαι σε πόλεμο ,μην  πέφτεις από το παράθυρο ,σήκω και πολέμα .

Advertisements