Το ρωσικό μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt  που εκτοξεύθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης απέτυχε να πάρει κατεύθυνση προς τον Αρη , ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roskosmos.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έχει στη διάθεσή της τρεις ημέρες για τη διευθέτηση του προβλήματος. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=429260

Τελικά ,   το διαστημικό σκάφος  κόλλησε και περέμεινε οριστικά σε  τροχιά γύρω από τη Γη καθώς ούτε οι αναφλέξεις των κινητήρων  έγιναν ούτε τις δεξαμενές  καυσίμου του μπόρεσε να αποτινάξει,ούτε καν ο  βοηθητικός κινητήρας λειτούργησε  ,  όπως είπε ο επικεφαλής του Ρωσικού Διαστημικού Προγράμματος .  Ρώσοι και Αμερικανοί ψάχνουν το θέμα  .

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος του Αρη ,ο Φόβος ,διαθέτει μια από τις πιο περίεργες τροχιές του Ηλιακού συστήματος ,περιφέρεται πολύ γρήγορα (μέσα σε 7,5 περίπου  ώρες ) και πολύ κοντά στον Αρη και έχει μια σύνθεση τέτοια  που πολλοί μιλούν για κούφιο σώμα .

Η πρώτη  ρωσική αποστολή στον Φόβο έγινε το 1988  με το ομώνυμο διαστημόπλοιο Phobos 1 το οποίο απέτυχε . Την επόμενη χρονιά το Phobos 2  , πλησίασε   πολύ κοντά στον  δορυφόρο αλλά στις 28 Μαρτίου 1989 οι ελεγκτές  εδάφους  έχασαν  ξαφνικά και απρόσμενα  κάθε επαφή μαζί του. Η τελευταία  φωτογραφία που πρόλαβε να τραβήξει και να στείλει  το διαστημόπλοιο έδειχνε ένα  περίεργο  μακρόστενο αντικείμενο που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Στο βιντεο που ακολουθεί,εκτός από τα παραπάνω,  ο Αμερικανός αστροναύτης   Buzz  Aldrin λέει ότι ο  άνθρωπος θα φτάσει εκεί που δεν είχε ονειρευτεί (κάποιοι εκεί έξω έχουν αντιρρήσεις όμως!)  και αποκαλύπτει ότι στον πατατόσχημο Φόβο υπάρχει ένας περίεργος μονόλιθος .

Οταν τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι ,λέει ,θα ρωτούν μα ποιός τον έβαλε εκεί;;  To  Σύμπαν το έβαλε ,καταλήγει ,ή αν  επιλέξετε  ,ο Θεός.    Προφανώς  όμως, δεν είναι  το Σύμπαν  ή ο Θεός που ακύρωσε  τρεις διαστημικές αποστολές προς τον περίεργο δορυφόρο που βλέπουμε να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς διαστημικών προγραμμάτων .

Ανανέωση .Email  από Φιλονόη .

»  Αν τελικά το Fobos-Grunt εισέλθει πίσω στη γήινη ατμόσφαιρα, επισήμανε ο Όμπεργκ, θα απελευθέρωνε άκρως τοξικά χημικά.

 » Περίπου επτά τόνοι τετροξειδίου του αζώτου και υδραζίνης, οι οποίοι θα πάγωναν πριν από την είσοδο στην ατμόσφαιρα, θα το καθιστούσαν [το Fobos-Grunt] το πιο τοξικό δορυφόρο που έχει πέσει ποτέ στη Γη» είπε.

Το σκάφος των 13,2 τόνων είναι μάλιστα το βαρύτερο διαπλανητικό σκάφος που έχει εκτοξευτεί ποτέ. http://filonohpontou.com/2011/11/10/fobos-2/   » 

Συμπέρασμα . Κι’ αυτό θα το φάμε κατακέφαλα . Λες και δεν μας φτάνει ο Παπαδήμος και η τρόικα!

Advertisements