Ο  Κομήτης Ελένιν διαλύθηκε  σε μικρότερα κομμάτια τον περασμένο Αύγουστο από τεράστια ηλιακή έκρηξη που εκπέμφθηκε προς το μέρος του . Αυτό φάνηκε  στα μεγάλα τηλεσκόπια  και επαληθεύεται από τους ερασιτέχνες αστρονόμους  .Μαζί του    απομακρύνθηκαν  και οι   κίνδυνοι από τις θεωρίες για ευθυγραμμίσεις πλανητών και κομητών που προκαλούν σεισμούς , αν και έχουν μια κάποια στατιστική βάση .

Ο επόμενος κίνδυνος που κατά πολλούς φαίνεται να μας απειλεί είναι η έξαρση των ηλιακών κηλίδων και εκρήξεων . Το φαινόμενο  είναι δυνητικά απειλητικό για την  γήινη τεχνολογία  όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια δηλαδή τους δορυφόρους ,τα δίκτυα ρεύματος και τους πυρηνικούς σταθμούς .

Είναι   πολύ λίγο γνωστό στο ευρύ κοινό  ότι οι πυρηνικές βόμβες δεν εκρήγνυνται οποτεδήποτε και οπουδήποτε αλλά μόνο σε συγκεκριμένη ώρα που έχει σχέση  με την   ύπάρξη και την θέση των σωματιδίων   του ‘Ηλιου στον συγκεκριμένο τόπο .Το φαινόμενο  είναι ωστόσο  γνωστό σε όσους εργάζονται σε πυρηνικούς αντιδραστήρες .

Δεν έκανε τυχαία βόλτες ο πιλότος του Ενόλα Γκαίη  κοιτάζοντας το ρολόϊ του .   Οι πυρηνικές βόμβες δεν εκρήγνυνται σε λάθος τόπο και χρόνο. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ήδη ότι έλαβαν μέτρα στους πυρηνικούς τους σταθμούς για την αντιμετώπιση του φαινομένου  των ηλιακών εκρήξεων . Στη Δύση ,ως συνήθως σιωπή.

Advertisements